Hulp nodig? Bel: 038-3331767

Klantenservice

Waarmee kunnen wij u helpen? Wanneer u hulp nodig heeft staan wij voor u klaar. 
Om direct antwoord te krijgen op uw vraag kunt u direct klikken op één van de onderstaande links. Mocht dat niet helpen, neem dan rechtstreeks contact met ons op. Dat kan op verschillende manieren. 

Neem contact met een van onze adviseurs via 038-3331767 of stuur een mail naar info@jandiender.nl

 

Vragen

(klik op de vragen om de antwoorden te lezen)

Als ik een bestelling heb geplaatst, hoe gaat het dan met levering en betaling?

Wanneer u een bestelling bij ons doet dan komt u uiteindelijk via de winkelwagen in onze kassa. Hier vult u uw gegevens verder in en daarna kunt u kiezen hoe u wenst te betalen. Dit kan vooraf, maar u kunt ook onder rembours geleverd krijgen. Wij nemen, nadat u alle gegevens aan ons verstrekt heeft, zo spoedig mogelijk contact met u op. U krijgt dan te horen wanneer wij de bestelling willen gaan afleveren. Komt deze dag niet uit dan kan er een ander datum afgesproken worden.
Hoe is de service en garantie geregeld bij ABC kachels?

Op alle artikelen heeft u garantie zoals u die bij elke leverancier krijgt. Als u aanspraak wilt maken op deze garantie dan dient u Installatiebedrijf Jan Diender BV een email te sturen met uw klacht. In overleg met Installatiebedrijf Jan Diender BV wordt besloten of de klacht daadwerkelijk binnen de garantievoorwaarden valt.
Mag ik een haard zelf plaatsen?

Wij adviseren altijd om een haard te laten plaatsen door iemand met kennis van zaken. Wij zijn altijd bereid om ter plaatse of op afstand, via email of telefoon, u te adviseren. Hierdoor bent u verzekerd van een juiste en veilige installatie.
Kan ik mijn haard ook laten plaatsen door jullie?

Wij kunnen haarden plaatsen. Hoe verder u van Kampen af woont, hoe duurder het voor u kan worden. De reistijd is namelijk iets wat wij in rekening brengen. U kunt dan beter kiezen voor een montagebedrijf bij u in de buurt.
Leveren jullie ook afvoerpijp?

Uiteraard leveren wij ook afvoerpijp. Klik bovenin het menu op "Schoorsteenpijp" om een keuze te maken.

 

 

 


 

Stookalert

Let op, het stookalert moet niet worden gezien als stookverbod. Het is vooral bedoeld om u als stoker alert te maken op mogelijk beperkende omstandigheden.
Op deze pagina ziet u de actuele kleur van het stookalert.
Deze kleur is afgeleid van een aantal waarden uit de landelijke weersinformatie, u dient dan ook zelf uw lokale weersomstandigheden te toetsen aan onderstaande uitleg.

Code Groen

De verwachte weersomstandigheden geven prima omstandigheden om uw haard of kachel te stoken. Er staat in dat geval een windje en het is niet mistig.

Code Oranje

De verwachte weersomstandigheden zijn zodanig dat wij graag uw aandacht vragen. Al jaren geldt als advies niet te stoken bij mist of windstil weer. Hoewel windstil weer voor een moderne kachel minder of zelfs geen problemen oplevert, is het wel degelijk een punt van aandacht. Vooral in een wat oudere, niet gerenoveerde stooksituatie.

Bij mist of windstil weer is het namelijk moeilijker voldoende trek in uw schoorsteen te genereren. Dat is vooral bij een oudere kachel of schoorsteen (zeer) nadelig voor de verbranding. 
De rook en rooklucht blijven dan ook nog eens in en om uw huis hangen en dat beïnvloedt uw gezondheid en die van uw woonomgeving. 
Ook is het vanwege mogelijke overlast slecht voor de relatie met uw buren en niet in de laatste plaats slecht voor het milieu.
Als er sprake is van genoemde beperkende omstandigheden in uw woonomgeving dan adviseren de leden van Het Sfeerverwarmingsgilde u de houtkachel niet te stoken en te kiezen voor alternatieve verwarmingsbronnen.

Wat is mist en wanneer spreken we van mist?

Het KNMI zegt daarover het volgende:
Mist is beperking van het zicht door kleine in de lucht zwevende waterdruppeltjes. Er is pas sprake van mist als het zicht aan het aardoppervlak minder dan 1000 meter bedraagt. Bij dichte mist is het zicht minder dan 200 meter, bij zeer dichte mist minder dan 50 meter.
Bron: www.knmi.nl

Wanneer spreken we van windstil weer?

Het KNMI zegt daarover het volgende:
Windkracht 0 op de schaal van Beaufort met een gemiddelde windsnelheid over tien minuten van 0 tot 1 km/uur of 0 tot 0,2 meter per seconde en een variabele windrichting. Rook stijgt recht of vrijwel recht omhoog. Planten zijn in rust, vogels volop in de weer en de herfstdraden zweven in de lucht. Het oppervlak van de zee is bij windstil weer spiegelglad. In De Bilt is de wind gemiddeld over 1971-2000 gedurende jaarlijks 5,2% van de tijd stil en variabel, in De Kooy bij Den Helder gedurende slechts 1,3% van de tijd.
Bron: www.knmi.nl