Hulp nodig? Bel: 038-3331767

Rookgasafvoerpijp

Naast complete kachels bent u bij ons ook voor uw rookgasafvoerpijp aan het juiste adres. We hebben verschillende soorten rookgasafvoerpijpen en bijbehoren. Dit omdat een houtkachel bijvoorbeeld om een ander type afvoer vraagt dan gaskachel. Het is dan ook ontzettend belangrijk om u bij de keuze voor een afvoerkanaal goed te laten informeren. Neem dan ook gerust contact met ons op voor advies, alvorens u een nieuwe rookgasafvoerpijp bestelt. Kom dus gerust eens langs in onze showroom in Kampen of bel naar 038-3331767.


Diverse soorten rookgasafvoerpijpen

Zoals gezegd zijn rookgasafvoerpijpen in verschillende varianten te verkrijgen. Welke pijp u het best kunt kiezen is geen kwestie van smaak, maar wordt bepaald door de situatie. Heeft een gaskachel of een houtkachel? En is deze vrijstaand of ingebouwd? Dit zijn de twee belangrijkste vragen bij het kiezen van de meest geschikte rookgasafvoerpijp. Bij ABC Kachels onderscheiden we vijf verschillende varianten: enkel- en dubbelwandige roestvrijstalen pijpen, krasbestendige pijen, gegalvaniseerde pijpen en gegloeide pijpen. Hieronder benoemen we kort de voordelen van deze diverse soorten rookgasafvoerpijpen.

Enkelwandige rvs-buis

Een enkelwandige rookgasafvoerpijp - ook wel gewoon kachelpijp genoemd - wordt doorgaans gebruikt in de woonkamer, dus tot aan het punt dat de afvoerpijp in de muur of het plafond bereikt. Het feit dat deze pijp enkelwandig is, zorgt ervoor dat deze de maximale hoeveelheid warmte afgeeft. Zo haalt u een optimaal rendement uit uw houtkachel. Bovendien zijn deze kachelpijpen slank, wat velen er netter vinden uitzien dan een dikkere rookgasafvoerpijp.

Dubbelwandige rvs-buis

Dubbelwandige rookgasafvoerpijpen kennen een tussenruimte die gevuld kan worden met brandwerend materiaal, zoals glas- of steenwol. Deze pijpen dienen buitenshuis altijd gebruikt te worden (denk bijvoorbeeld aan uw tuinkachel) en tevens op plekken binnenshuis waar het rookgasafvoerkanaal de woonkamer verlaten heeft via een plafond of muur. Dit om de kans op brand te minimaliseren.

Krasbestendige buis

Zeker het gedeelte van de rookgasafvoerpijp die in de woonkamer zichtbaar is wilt u het liefst mooi en netjes houden. Het vormt immers een deel van uw interieur. Daarom hebben we afvoerbuizen op voorraad met een zwarte geëmailleerde laag. Door dit steenharde materiaal is de kans op roest en krassen vrijwel nihil en blijft de buis dus altijd mooi.

Gegalvaniseerde buis

Gegalvaniseerde rookgasafvoerpijpen zijn elektrisch behandeld waardoor ze een extra corrosiewerende laag hebben. Bovendien draagt het bij aan een luxe uitstraling; de rookgasafvoerpijpen krijgen een mooie glans en kleur. Ze worden standaard geleverd in metaalkleur, maar kunnen met hittebestendige verf in de gewenste kleur gespoten worden.

Gegloeide buis

Gegloeide buizen worden specifiek gebruikt voor hout- en kolenkachels en zijn donkerblauw tot zwart van kleur. Door de hittebehandeling die deze rookgasafvoerpijpen hebben ondergaan, wordt het materiaal minder hard en taaier. De kans op een breuk wordt daarmee aanzienlijk kleiner, doordat er minder inwendige spanningen zijn. Bovendien zorgt deze behandeling ervoor dat de buizen niet zullen vervormen als gevolg van de hoge temperaturen die de kachel veroorzaakt.

Bestel uw rookgasafvoerpijpen meteen online

U kunt de afvoerpijp van uw voorkeur eenvoudig via onze website bestellen. Vervolgens kunt u uw bestelling bij u thuis laten bezorgen of komen ophalen aan de Ambachtsstraat 36 in Kampen. En heeft u advies nodig? Nogmaals: neem gerust contact met ons op. Ons telefoonnummer is 038-3331767. Natuurlijk niet alleen voor vragen over rookgasafvoerpijpen, maar over alles wat met kachels en de installatie daarvan te maken heeft!