Er zijn verschillende soorten dakdoorvoeren verkrijgbaar. ABC kachels levert voor iedere situatie complete sets uit eigen voorraad waardoor u uw bestelling supersnel in huis kunt hebben.

Dakdoorvoer installatie bij plat dak of pannendak

Als je een houtkachel wilt plaatsen en een schoorsteenkanaal aan wilt leggen, dan zul je op onderstaande wijze te werk moeten gaan:

Vanaf de kachel kun je met enkelwandige buis tot het plafond. Vlak onder het plafond zul je moeten verlopen op een dubbelwandig geïsoleerd schoorsteenkanaal. Dit kanaal kun je aanleggen door de woning naar het hoogste punt van het dak. De gehele dubbelwandige kanaal moet je binnenshuis omkokeren. Dit kan met zgn omkastingbeugels. De schoorsteenkap die boven op de pijp geplaatst wordt moet boven het hoogste punt van het dak uitsteken zodat hij altijd vrij in de wind staat.

Schoorsteenkanaal door het dak of de vloer laten gaan

Als je door een dak of vloer heen gaat dan moet dat altijd met een dubbelwandige buis. Dit omdat een enkelwandige buis veel te heet wordt en daarom brandgevaarlijk is. In andere ruimtes mag ook absoluut geen enkelwandige buis gebruikt worden. Dit mag alleen in het zicht bovenop de kachel tot de eerste doorvoer.

Dubbelwandige dakdoorvoer plaatsen bij afvoer door het dak

Als de afvoer door een dak gaat dan zul je een dubbelwandige dakdoorvoer moeten bestellen. Deze is leverbaar voor een pannendak, er wordt dan een loodslab geleverd. Ook is hij er voor een plat dak, deze wordt geleverd met plakplaat welke in de dakbedekking of dakshingles geplakt moet worden.

Klik hier voor een plat dak constructie.

Klik hier voor een handige stap voor stap uitleg in pdf formaat.

Klik hier voor een pannendak constructie.

Bestel hier een dakdoorvoer voor uw houtkachel

Ook voor een tuinkachels, tuinoven, kachelpijp of schoorsteenpijp bent u bij ons aan het goede adres.