Een volledig CE-gecertificeerde houtkachel kopen voor een lage prijs bij ABC Kachels. U heeft al een houtkachel vanaf € 335,-. Indien gewenst helpen wij u bij de installatie van uw nieuwe houtkachel.

 • Volledig CE gecertificeerde houtkachels met A label
 • Uitgebreide showroom met het volledige aanbod hout- en tuinkachels
 • Alle houtkachels staan standaard op voorraad en kunt u direct meenemen
 • Maar voor € 39,- bezorgen wij de kachel door heel Nederland
 • Binnen 2 à 3 werkdagen in huis

Houtkachel kopen

Houtkachels leverbaar met bovenaansluiting of achteraansluiting

Het rookkanaal van een houtkachel kan aangesloten worden met een bovenaansluiting of een achteraansluiting. Met een achteraansluiting kunt u het rookkanaal wegwerken in de achterliggende muur. De aansluiting maakt voor de functionaliteit van de kachel niet uit, het verschil is puur visueel. Het kan echter wel verschil maken in welke type houtkachel u bij ons wilt kopen.

Aandachtspunten bij een houtkachel voor binnen

Wanneer u een houtkachel wilt kopen, is het belangrijk dat u weet welke capaciteit u nodig heeft. Deze capaciteit wordt ook wel ‘benodigd vermogen’ genoemd. Dit vermogen bepaalt hoeveel warmte de kachel afgeeft en hoe snel een ruimte verwarmd wordt. Hoeveel vermogen uw houtkachel nodig heeft, is afhankelijk van de te verwarmen ruimte en de isolatie van deze ruimte.

Richtlijn benodigd vermogen

Een houtkachel kopen, doet u natuurlijk niet zomaar. In onderstaande tabel ziet u richtlijnen voor het benodigde vermogen. In deze tabel wordt het algemene gangbare benodigde vermogen genoemd per isolatietype en inhoud van de ruimte. Wilt u liever dat de houtkachel meer warmte afgeeft en dat de ruimte sneller verwarmd wordt? Kies dan voor een houtkachel met een hoger vermogen dan in het onderstaande advies.

Inhoud ruimte Goede isolatie
(Moderne woning)
Redelijke isolatie
(Reguliere woning)
Geen isolatie
(Garage, schuur)
40 m3 4 kW 5 kW 6 kW
60 m3 4,5 kW 5,5 kW 7 kW
80 m3 5,5 kW 6,5 kW 8 kW
120 m3 7 kW 8,5 kW 10 kW

Wanneer u de kachel inzet als tuinkachel gaat bovenstaande tabel uiteraard niet op. In dat geval is het belangrijk om in te schatten hoeveel warmte de houtkachel af moet geven. Heeft u hulp nodig bij het kopen van een houtkachel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 038 333 1767.

Veilige CE-gecertificeerde houtkachels

Naast het benodigd vermogen is het belangrijk dat u bij het kopen let op de certificering van de houtkachel. Kachels zijn namelijk één van de producten waaraan de EER (Europese Economische Ruimte) strenge regels stelt omtrent de veiligheid. Goedgekeurde kachels zijn altijd voorzien van de CE-certificering. Heeft een houtkachel dit keurmerk niet, dan kan er iets mis mee zijn. U loopt dan het risico dat u een onveilige kachel installeert. Dit is gevaarlijk voor uw gezin en woning. Vraag bij een kachelleverancier – bij het kopen van een houtkachel – dus altijd naar deze certificering.

Waarom zijn de houtkachels van ABC Kachels zo goedkoop?

Een goedkope, CE gecertificeerde houtkachel kunt u eenvoudig in de webshop van ABC Kachels kopen. Wij leveren de kachels rechtstreeks van de fabrikant. Hierdoor kunnen wij de houtkachels vele malen goedkoper aanbieden dan een reguliere kachelspeciaalzaak. Bij veel van deze winkels zit er namelijk een tussenpersoon tussen, waardoor de prijs vaak hoger uitvalt. Bij deze partijen betaalt u vaak te veel voor dezelfde kachel. Tegelijkertijd doen wij geen concessies op het gebied van kwaliteit. Al onze houtkachels die u bij ons kunt kopen zijn namelijk CE-gecertificeerd.

Abckachels.nl krijgt een 9.4 uit 61 beoordelingen

Onze medewerkers helpen u graag bij het kopen van een nieuwe houtkachel. Al onze medewerkers zijn volledig op de hoogte van ons aanbod houtkachels en de voor- en nadelen van elk systeem. Neem dus gerust contact met ons op voor al uw vragen over houtkachels.

Bestellen, bezorgen en betalen

U kunt uw toekomstige houtkachel eenvoudig in onze webshop kopen. Na bestelling zorgen wij dat uw houtkachel binnen 2 à 3 werkdagen in huis is. Vaak kunnen wij de kachel zelfs nog sneller leveren en is hij de volgende dag al in huis. Een houtkachel kopen ging nog nooit zo snel!

Bij het kopen van een houtkachel kunt u bij ons op verschillende manieren betalen:

 • iDEAL; u rekent eenvoudig af via uw eigen bank.
 • Overschrijving; u maakt het bedrag naar ons over. Bij deze vorm van betaling kan de levertijd van uw kachel iets langer zijn dan de gestelde 2 à 3 dagen.
 • Contant of pin betaling in de winkel; u betaalt uw houtkachel bij ons in de winkel in Kampen.

Verzendkosten Nederland

 • Verzenden klein pakket € 9,95 (maximaal 50 x 50 x 100 cm en maximaal 10 kg)
 • Verzenden groot pakket of pallet € 49,00
 • Afhalen bij ons in Kampen

Verzendkosten België

 • Verzenden groot pakket of pallet € 89,00
 • Verzenden klein pakket € 20,00 (maximaal 50 x 50 x 100 cm en maximaal 15 kg)
 • Afhalen bij ons in Kampen (€ 0,00)

Uw houtkachel laten installeren

Na het kopen hulp nodig bij de installatie van uw houtkachel? Bij ABC Kachels zijn we u graag van dienst; van aankoop tot installatie. Onze ervaren installateurs plaatsen de houtkachel en installeren de dakdoorvoer. Als aanvulling op de installatiekosten rekenen we echter wel reiskosten. Woont u dus ver buiten Kampen? Dan is het waarschijnlijk goedkoper om de houtkachel te laten installeren door een lokale installateur. Overweegt u bij ons een houtkachel te kopen? Neem contact op met de klantenservice voor een vrijblijvende prijsindicatie van de totale installatiekosten.

Uiteraard is het ook mogelijk om de houtkachel zelf te installeren. Raadpleeg hiervoor onze installatiehulp.

Welke materialen heeft u nodig voor een complete installatie?

Alleen het kopen van een houtkachel is niet voldoende om de kachel ook volledig te installeren. Een kachel wordt namelijk niet standaard geleverd met een dakdoorvoer, een EPDM dakset of een krasbestendige buis. Op de productpagina van de te kopen houtkachel vindt u de aanvullende producten die vaak besteld worden om de kachel te installeren. Niet al deze producten zijn noodzakelijk. Een regenkap is bijvoorbeeld alleen nodig wanneer er geen regen in de afvoerpijp mag komen. Komt u er niet helemaal uit tijdens het kopen van uw houtkachel? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via 038-3331767. Onze specialisten helpen u graag met het bestellen van de complete installatieset.

Houtkachels bekijken in onze showroom

In onze webshop proberen wij een zo goed mogelijk beeld te schetsen van ons aanbod houtkachels. Wilt u de houtkachel voordat u deze gaat kopen liever eerst in het echt zien? Kom dan langs in onze showroom in Kampen. In de showroom hebben wij het complete aanbod houtkachels voor u staan. U krijgt zo een goed beeld van de houtkachels die u bij ons kunt kopen. De showroom van ABC Kachels is gevestigd bij Installatiebedrijf Jan Diender. Het is niet nodig om eerst een afspraak te maken.

De kachels van ABC Kachels

ABC Kachels is onderdeel van installatiebedrijf Jan Diender. Bij het kopen van een houtkachel kunt u er dus vanuit gaan dat wij u van A tot Z kunnen begeleiden. Van het eerste advies tot de installatie. Onze monteurs en specialisten helpen u verder. Tevens hebben wij service hoog in het vaandel staan. Wij bieden enkel producten aan waar wij 100% achter staan en onze specialisten worden regelmatig bijgeschoold. Daar plukt u natuurlijk de vruchten van!

Bij ABC Kachels vindt u alles wat met kachels te maken heeft. Wat dacht u bijvoorbeeld van onze goedkope houtkachels, tuinkachels, tuinovens, dakdoorvoersets, rookgasafvoerpijpen of een kachelpijp? Onze houtkachels zijn leverbaar met bovenaansluiting en achteraansluiting. Wilt u een tuinhaard kopen of een buitenhaard? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Direct een houtkachel kopen

Een knisperend vuurtje en een gemoedelijke sfeer. Het kopen van een houtkachel maakt overwinteren in eigen huis een stuk gezelliger! Kunt u niet wachten om met uw gezin heerlijk in de woonkamer te genieten van de gemakken van een haard? Bestel er dan vandaag nog één bij ABC Kachels van Jan Diener. Dit kan direct via onze webshop. Daarnaast bent u van harte welkom in onze showroom aan de Ambachtsstraat 36 te Kampen. Heeft u een vraag? Bel dan naar 038-3331767. Een houtkachel kopen was nog nooit zo makkelijk!