Hulp nodig? Bel: 038-3331767

Welke schoorsteenpijp heb ik nodig?

Voor het plaatsen van een kachel binnen of buiten, gelden dezelfde regels, buizen in de openruimte vanaf de kachel mogen enkelwandig zijn. Vanaf elke doorvoer MOET het dubbelwandig uitgevoerd worden. Over het algemeen geldt dat alle dubbelwandige pijp binnenshuis omkast moet worden (afgetimmerd met onbrandbaar materiaal, bijvoorbeeld: vermacell plaat). Van de kachel tot de eerste doorvoer (het plafond) is het niet verplicht om de pijp te omkasten. Vanaf de eerste doorvoer tot het dak moet de pijp wel dubbelwandig zijn.

Isoduct schoorsteenpijpen hoeft u niet te omtimmeren

Schoorsteenpijpen van Holetherm hebben de beste prijs-/kwaliteitverhouding. Wil je de pijp niet omkasten? Kies dan voor een dubbelwandige pijp van Isoduct. Deze afvoeren zijn wel prijziger dan de Holetherm pijp, maar hebben als voordeel dat ze niet omkast hoeven te worden. Deze pijp heeft een veel hogere isolatie waarde.

Alle delen moeten van hetzelfde merk zijn

Bij het kopen van schoorsteenpijpen is het essentieel dat alle delen van de pijp van hetzelfde merk zijn, want anders kan het zo zijn dat de delen niet goed op elkaar passen. Dit geldt niet voor dubbelwandig naar enkelwandig materiaal.

Van welk materiaal moet een kachelpijp zijn?

Een rookafvoer moet goed tegen hoge temperaturen kunnen en daarom worden vooral gecoate stalen kachelpijpen gebruikt. Ook roestvrij stalen schoorsteenpijpen worden vaak toegepast bij houtkachels. Het is niet aan te raden om een pijp van geblauwd staal te gebruiken, want deze kachelpijpen gaan niet lang mee. Een aluminium schoorsteenpijp kan absoluut niet, omdat aluminium een laag smeltpunt heeft en daardoor brandgevaarlijk is.

Nieuwsgierig geworden naar onze producten? Bij ABC Kachels kunt u terecht voor goedkope houtkachels, tuinovens en tuinkachels. Onze houtkachels zijn leverbaar met bovenaansluiting en achteraansluiting. Maar wij verkopen meer dan hout- en tuinkachels. Zo kunt u bij ons ook een rookgasafvoerpijp of kachelpijp kopen. Of wilt u liever een open haard kopen? Ook dan bent u bij ons aan het goede adres. Kom langs in onze winkel in Kampen of bel ons vrijblijvend voor meer informatie.